SEPTEMBER
wo 18   Train de trainers, coaches en vrijwilligers avond
  18:00 - 22:00  Waterlandse Hockeyclub
Onze club bestaat inmiddels 5 jaar en wordt het tijd om een volgende stap zetten in onze ontwikkeling en professionaliteit. Het komt dan ook goed uit dat de KNHB een nieuwe visie op opleiden heeft ontwikkeld die zij graag wil delen met alle verenigingen.

Wij hebben daarom als bestuur samen met onze hoofdtrainers Dennis & Joey, technische commissie en jeugdcommissie voor de zomer al een richting bepaald hoe wij het opleiden van spelers zien en hoe we dat vorm wensen te geven binnen onze club. Om jullie verder te helpen en zo de teams nog beter te laten ontwikkelen en presteren, bieden wij  in samenwerking met de KNHB een gratis Basis Opleiding aan die zowel trainer, coaches maar ook geïnteresserde ouders en leden. Hiervoor zijn drie avonden gereserveerd:
  • op 18 september is er een gezamenlijke avond waarin de visie van de KNHB gedeeld wordt en waar we afspraken willen maken voor de club als geheel
  • op 25 september wordt er met de trainers dieper in gegaan op hun rol en wat deze nieuwe visie voor hun betekent en hoe zij dat vorm kunnen geven op het trainingsveld. Naast een deel theorie gaan we ook het veld op en aan elkaar training geven!
  • op 2 oktober gaan we met de coaches kijken hoe zij een seizoen vormgeven en wat zij vanuit hun rol kunnen toevoegen van de visie van de KNHB aan het coachen langs de lijn: hoe ga je om met je team, begeleiding maar ook ouders.

Op deze manier hopen wij een breed draagvlak te creëren en een gemeenschappelijke aanpak die straks herkenbaar is: zo doen wij het op de Waterlandse Hockeyclub! De opleiding is primair gericht op de trainers en coaches van de CDEF maar ook trainers en coaches uit de A en B zijn van harte welkom als ook ouders en andere vrijwilligers.

De docent van deze drie avonden is Lutger Brenninkmeijer. Hij is onder andere Technisch Manager van Hockeyclub Amsterdam geweest en heeft inmiddels meer dan 50 hockeyclubs de afgelopen jaren geholpen bij het (verder) vormgeven van hun opleiding.

De avond vinddt plaats bij Sail & Surf Center Monnickendam, Galgeriet 5G.  Vanaf 18.00 is er inloop met soep en een brood. Het programma start strak om 19.00 uur en streven er naar om rond 21.30 uur af te ronden.

We rekenen op jullie komst maar het zou fijn zijn om je aanwezigheid even te mailen naar [email protected]

Hartelijke groet,
Karlijn, Sophie, Jan

wo 25   Train de trainers bijeenkomst
  19:00 - 22:00  Waterlandse Hockeyclub

OKTOBER
wo 2   Train de trainers bijeenkomst
  18:00 - 23:00  Waterlandse Hockeyclub

di 8   Kluscommissie
  18:00 - 23:00  Geen locatie ingevoerd.

Vele van onze leden weten dat er een klus commissie bestaat. Maar weet ook iedereen dat vele handen licht werk maken?

Dennis, Ruud en Wally die het grootste deel van het onderhoud en de klussen hebben uitgevoerd de afgelopen jaren, zoeken assistentie om het veld, het clubhuis en het terrein in de goede staat te houden. Vanaf deze maand gaat er iedere 2ewoensdag van de maand geklust worden vanaf 17.30 uur. Wil jij ons daar bij helpen stuur dan een mail naar[email protected]. Of kom gewoon morgen al naar de club om je handen uit de mouwen te steken. Op deze manier besparen we kosten en hoeven we geen professionele mensen in te huren waardoor in de toekomst de contributie om hoog moet.

za 19 - zo 27   Herfstvakantie

MEI
wo 13   Kluscommissie
  17:30 - 23:00  Geen locatie ingevoerd.

do 21 - zo 24   Hemelvaartsdag (Inhaalweekend)
  Waterlandse Hockeyclub

zo 31 - ma 1 jun   Pinksteren (inhaalweekend)

JUNI